O..." />

AsstrA transformă Vizibilitatea Logistică în Noua Realitate

Odată cu creșterea concurenței în industria logistică, fiecare furnizor de servicii dorește să ofere clienților cele mai bune rezultate. Pentru a atinge acest obiectiv, companiile de logistică apelează la sisteme IT automate care susțin procesele lanțului de aprovizionare. Clienții doresc să facă o comandă cu un singur clic, să o urmărească la fiecare pas și să o primească ieri. Toate acestea, minimizând riscurile, primind în mod constant servicii excelente și reducând costurile.

 

Soluția de vizibilitate Track & Trace a AsstrA este un exemplu al acestei tehnologii automate pentru un furnizor de servicii logistice. Cu aceasta, clienții AsstrA pot obține date în timp real direct de pe camionul care transportă marfa, ora estimată de sosire (ETA) și mijloace suplimentare pentru a optimiza procesele interne pe baza acestor informații. Conform analizelor, soluțiile Track & Trace de urmărire și monitorizare au fost evaluate la 2,2 miliarde USD în 2019, cu o creștere anuală estimată de 18%.

 

Partenerii din lanțul de aprovizionare care înlocuiesc instrumentele de modă veche cu soluții moderne de urmărire economisesc clienților costuri inutile. Având cunoștințe exacte despre locația unui camion și despre ETA, procesele de încărcare și descărcare pot fi planificate corespunzător în avans. Personalul depozitului poate fi repartizat la poarta dreaptă la timp cu stivuitoare alocate corespunzător și alte echipamente în timp ce camionul este încă pe drum. Cu informații în timp real despre posibile întârzieri, clienții își pot ajusta procesele pentru a evita costuri inutile.

 

În situațiile în care spațiul de depozitare este limitat sau încărcătura trebuie să ajungă la un transportor la timp, consecințele lipsei informațiilor exacte despre locația sau programarea unui camion pot fi destul de semnificative. O înghețare a transportorului de o oră este foarte costisitoare și un depozit fără o capacitate adecvată poate lăsa comercianții cu stoc redundant. În consecință, necunoașterea ETA a mărfurilor poate duce la umflarea dramatică a costurilor lanțului de aprovizionare, al căror risc ar putea fi altfel evitat cu o soluție de urmărire și monitorizare.

 

Pentru a satisface nevoile pieței și cerințele clienților, grupul corporativ AsstrA a colaborat cu Shippeo, un furnizor european de soluții de vizibilitate a lanțului de aprovizionare. Drept urmare, transportul este acum mai transparent pentru clienții AsstrA, care pot urmări acum toate transporturile de marfă de la început până la sfârșit. Cu AsstrA Track & Trace Visibility, clienții pot accesa în timp real datele despre locația camioanelor, pot primi notificări automate atunci când camioanele ajung la puncte de control importante și își pot cunoaște ETA-urile la locurile de livrare.

 

În prezent, AsstrA Track & Trace Visibility este disponibilă exclusiv pentru transporturile rutiere, transporturile feroviare și maritime urmând a fi sprijinite în viitorul apropiat. Îmbunătățirile suplimentare aduse sistemului vor permite urmărirea mărfurilor în stații și porturi în timpul încărcării și descărcării.

 

„Scopul nostru este să putem anticipa evenimente neașteptate. În loc să piardă timpul verificând dacă planurile sunt pe drumul cel bun, echipele pot identifica provocările imprevizibile din timp și își pot dedica resursele pentru a găsi soluții. În viitor, sistemul va ajusta automat planurile atunci când este necesar. De exemplu, va găsi un nou slot pentru descărcarea încărcăturii dacă cel original nu este disponibil. Și, desigur, specialiștii AsstrA vor folosi soluția pentru a economisi timp și bani, optimizând operațiunile și planificarea depozitelor ”, adaugă Vitali Eremenco, COO adjunct pentru transportul rutier de mărfuri la AsstrA.

by asstra.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =