Asociaţi..." />

Asociații industriale și parteneriate public-private

Asociaţia Industriilor Aerospațiale și de Apărare pentru Europa (ASD Europa) promovează interesele companiilor din branșă în Europa. Coordonează inițiative și servicii europene și acționează ca punct de contact pentru instituțiile europene.

Își propune facilitarea dezvoltării IMM-urilor în sectorul aerospațial și coordonarea serviciilor europene și activităților de cercetare și tehnologie. Membrii ASD sunt cele 28 de asociații naționale ale registrelor comerțului din cele 20 de state Europa 101.

Organul central de coordonare a cercetării publice și private e Consiliul Consultativ European de Cercetare în Aeronautică (ACARE), care e platforma tehnologică europeană pentru aeronautică.

ACARE a fost lansată în 2001, pe baza strategiei Vision 2020, pentru a dezvolta și menține o agendă de cercetare strategică (SRA) în Europa.

ACARE are 40 de membri din Comisia Europeană, statele membre și părțile interesate (industria prelucrătoare, companiile aeriene, aeroporturile, furnizorii de servicii şi centrele de cercetare).

Scopul SRA e definirea programelor naționale de cercetare în UE în noile tehnologii, pentru realizarea Vision 2020. Prima ediție SRA a fost în 2002, cu o contribuție-cheie în cercetarea din aeronautică.

În protecția mediului, obiective SRA pentru 2020 sunt reducerea
cu 50% a emisiilor de CO2 pe kilometrul-pasager
cu 80% a emisiilor Nox
cu 50% a zgomotului perceput la aeronave

E de așteptat ca reducerea emisiilor de CO2 cu 50% să fie atinsă prin reducerea cu 25% la corpurile de aeronave, cu 15% – 20% la motoare și cu 5% – 10% operațional. Au fost făcute eforturi uriașe pentru a dezvolta combustibili alternativi de aviație.

Mai mulți combustibili sintetici au fost testați cu succes în condiții reale de către companiile aeriene din întreaga lume. Alte platforme tehnologice includ Inițiativa Tehnologică ARTEMIS și EPOSS (Platforma Tehnologică Europeană de Integrare a Sistemelor Inteligente).

Agenda EPOSS a identificat unde pot fi afectate sau determinate evoluțiile de integrarea sistemelor inteligente. Acestea definesc patru domenii majore de activitate: „aeronavele electrice” (prin înlocuirea, de exemplu, a componentelor hidraulice cu cele electrice)
„aeronavele conectate” (prin integrarea aeronavei într-un sistem de comunicare global)
„aeronava inteligentă” (prin monitorizarea situației complete a avionului, cu informațiile relevante de mediu)
„aeronava eficientă” (ce vizează îmbunătățirile de cost / performanță)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + eleven =