EUCAR e ..." />
SURSA Auto-types.com

Asociaţii industriale şi parteneriate pentru inovare

Consiliul European pentru Cercetare și Dezvoltare de Automobile (EUCAR) a fost creat în 1994 chiar de industria auto însăşi. Obiectivul lui principal e identificarea nevoilor viitoare de cercetare și dezvoltare (CD), pentru îmbunătățirea competitivității sectorului, de exemplu prin colaborarea strategică CD.

EUCAR e o interfață între Comisia Europeană și producătorii de automobile din UE, oferind îndrumare şi altor instituţii, precum ERTRAC (Consiliul Consultativ European pentru Cercetări în Transporturi).

EUCAR regrupează producătorii majori de automobile din UE, ca Daimler, Volkswagen, BMW, Porsche, Scania (filială Volkswagen), Volvo, Fiat, PSA Peugeot Citroen şi Renault, dar și companii non-UE cu sediul în Uniune, ca DAF (Paccar Company), Ford și General Motors.

Consiliul se adresează nevoilor comune CD prin grupuri de lucru, ce acoperă teme ca mobilitatea, vehiculele comerciale, trenurile de rulare, combustibilii, vehiculele electrice pe baterie și combustibili, electrificarea autovehiculelor, siguranța rutieră şi a automobilelor, interacțiunea vehicul – om, sistemele de transport inteligente, electronicele, materialele, producția și ingineria virtuală.

EUCAR e implicat în evaluarea comună cu CONCAWE și CCC a folosirii energiei pe roți și emisiilor GES pentru potențiali viitori combustibili auto și motopropulsoare.

Interesele furnizorilor de automobile din UE sunt apărate de Asociația Europeană a Furnizorilor Auto (CLEPA), ce joacă un rol similar cu EUCAR, dar pentru industria furnizorilor pentru fabricanţii de automobile din UE.

CONCAWE (CONservation of Clean Air and Water in Europe) e un ONG cu statut de asociaţie ştiinţifică, reprezintând firmele ce au capacităţi de rafinare a țițeiului în UE.

Are ca scop colectarea și diseminarea informațiilor științifice, economice, tehnice și juridice de mediu, sănătate și siguranță, referitoare la rafinarea țițeiului, distribuția și utilizarea produselor petroliere.

Activitatea sa acoperă şi domenii precum combustibili de calitate și emisiile, calitatea aerului, a apei, contaminarea solului, a deșeurilor, sănătatea și securitatea în muncă, ca și protejarea produselor petroliere și performanțelor conductelor naţionale.

The European Automotive Research Partners Association (EARPA) e o asociație de organizații independente CD în sectorul auto, deschisă furnizorilor CD comerciali și non-profit, inclusiv organizaților comerciale mari și mici, precum și către institute naționale de cercetare și universități.

Acționează ca o platformă de actori auto, cu scopul de a contribui activ la cercetarea auto. EARPA caută o cooperare strânsă cu industria auto, furnizorii de automobile, industria de petrol, precum și cu instituțiile europene și statele membre UE. Susține activ ERTRAC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 11 =