ARTRI salută rezultatele Comisiei Bilaterale Româno-Turce pe probleme de transport rutier

Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale (ARTRI) salută rezultatele pozitive ale Comisiei Bilaterale Româno – Turce pe probleme de transport rutier ce a avut loc la Bucureşti în perioada 2 – 3 octombrie 2012. ARTRI a participat activ la întreg procesul de promovare şi susţinere a intereselor transportatorilor români, precum şi la şedinţele bilaterale de negociere la care a trimis un reprezentant. foto

Pentru transportatorii români rezultatul Comisiei Bilaterale se traduce prin 750 de autorizaţii suplimentare pentru anul 2012, care le vor permite accesul pe piaţa turcă de transport cu mărfuri din toată Europa. Această facilitate este cu atât mai importantă cu cât revenirea pieţelor occidentale de transport este încă lentă. Prin finalizarea recentelor negocieri, transportatorii români au asigurată o necesară creştere a pieţei de transport pentru anul 2013, printr-un număr de 4500 de autorizaţii de acces în Turcia cu mărfuri din afara României.

Eforturile Ministerului Transporturilor, suportul ARTRI şi al altor organizaţii implicate au continuat acţiunile de promovare a intereselor transportatorilor români pe pieţele estice, cu scopul de a putea contrabalansa o parte din efectele crizei economice şi de a le asigura acestora cât mai multe oportunităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 13 =