ARTRI: Master Planul, un pas mic pentru MT și Parlament, dar un pas mare pentru România

Daniel Mazilu, Subsecretarul general al ARTRI, a participat ieri la emisiunea “Probleme la zi” a postului Radio România Actualități. Tema emisiunii a fost „Proiectul Master Planul în Transporturi aproape de forma finală, după  dezbaterea publică”. Reprezentatul ARTRI a salutat pașii făcuți de Ministerul Transporturilor și de Parlamentul României, menționând că stadiul actual trebuie urmat de adevăratele realizări.

“Prin aprobarea MPGT”, a declarat Daniel Mazilu, “vom trece de la un mare minus – infrastructura subdezvoltată a României la o infrastructură necesară în economia regională și foarte utilă în cea globală. Promisiunea generală a acestui Master Plan este îmbucurătoare și transportatorii români ar fi foarte mulțumiți, dacă s-ar realiza măcar 80% dintre aceste propuneri”.

Entuziasmul momentului trebuie susținut de o abordare pragmatică și vizonară a Master Planului, ARTRI propunând 3 criterii pentru faza implementării: conectivitatea regiunilor istorice (Moldova, Transilvania și Muntenia) și a României cu UE și cu țările din Est; intermodalitatea, pentru asigurarea unui comerț durabil și rentabilitatea, pentru satisfacția utilizatorilor infrastructurii și a investitorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 5 =