COMUNICAT B..." />

ARTRI este victima scenariului excluderii din IRU

COMUNICAT

Bucuresti, 3 mai 2018

ARTRI ESTE VICTIMA SCENARIULUI EXCLUDERII DIN IRU

 

REVENDICAREA DREPTURILOR LEGITIME

ALE ASOCIAȚIEI ȘI ALE TRANSPORTATORILOR ROMÂNI

De la apariția informațiilor cu privire la suspiciunea de gestiune frauduloasă a fondurilor IRU și până acum, ARTRI a solicitat în numeroase rânduri clarificarea acestei probleme în spiritul legalității. Pentru că a îndrăznit să-și exercite dreptul fundamental la libertatea de exprimare, ARTRI a devenit un membru „incomod” pentru combinațiile financiare ale conducerii actuale a IRU.

Mâine, pe 4 mai, la Adunarea Generală a IRU de la Geneva, conducerea IRU va aplica schema sa clasică de manipulare: dacă nu poți clarifica în mod transparent  o problemă semnalată de proprii tăi membri, îndepărtezi subiectul de pe agenda organizației. Cum? Prin excluderea membrilor incomozi. În cazul de față, conducerea IRU aduce și “argumente”. Doar că acestea se întorc împotriva deciziei sale arbitrare din septembrie 2017.

Să susții față de membrii că ARTRI trebuie exclusă pentru că “a trimis peste 160 de scrisori și cereri către IRU și entitățile înființate” e un mod reprobabil de a ascunde esența problemei.

Într-adevăr, ARTRI a trimis peste 160 de cereri de clarificare, iar reprezentanții IRU au evitat sistematic să răspundă la obiect!

Oare de ce?

Ce este de ascuns în materia gestiunii fondurilor TIR?!

 

VOT ISTORIC PENTRU VIITORUL IRU

Conform Agendei Adunării Generale, Președinția IRU (din care face parte și românul Radu Dinescu), încearcă din răsputeri să obțină “legitimarea” deciziei arbitrare de excludere a ARTRI din septembrie 2017, folosindu-se acum de votul membrilor.

E pentru prima oară în istoria IRU când o asociație națională garantă cu peste 50 de ani de activitate, recunoscută și apreciată la nivel național și internațional, devine ținta unui astfel de comportament totalitar, pentru demersurile sale legale și statutare.

Participanții la Adunarea Generală a IRU din 4 mai 2018 vor fi actorii unei decizii istorice. Prin votul lor împotriva încercării de excludere a ARTRI, membrii IRU au șansa – în ultimă instanță – de a contribui nemijlocit la recuperarea unor sume importante, spoliate de la transportatorii TIR începând cu 1995.

Toate acestea se petrec în timp ce o investigație penală, având ca obiect gestionarea frauduloasă a peste 1 miliard de franci elvețieni proveniți din fondurile TIR, este în curs de instrumentare pe rolul autorităților judiciare.

 

1 comment

  1. Rahul

    Will you be offering any package deals for next years Magic Millions? I am looking at accommodation, entry to the Saturday race meeting, entry for one day of horse sales and transport to and from. In total, 3-4 days accommodation in self contained unit in Surfers Paradise for 2 adults.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + ten =