Ministrul u..." />

Armenia a preluat președinția OCEMN de la Ucraina

Ministrul ucrainean al afacerilor externe, Leonid Kojara, i-a transmis omologului său armean, Edward Nalbandyan, împuternicirile de președinte al Organizației de Cooperare la Marea Neagră (OCEMN). Armenia va deține oficial președinția OCEMN începând cu 1 iulie 2013. foto

Ceremonia de transmitere a mandatului a avut loc pe 21 iunie, la Odesa, la cea de-a 28-a reuniune a Miniștrilor de Externe din țările membre OCEMN.

Șeful diplomației armene, Edward Nalbandyan, a spus că va depune eforturi pentru dezvoltarea OCEMN și că va acorda atenție cooperării în domeniul economic, informațional și al comunicațiilor, științei, turismului și lichidării consecințelor situațiilor excepționale. 

Leonid Kojara a subliniat că în perioada președinției Ucrainei activitatea OCEMN s-a axat pe dezvoltarea comerțului internațional și transportului. Au avut loc câteva ședințe la nivel înalt, spre exemplu, pe 23 mai 2013, la Ialta, a avut loc reuniunea miniștrilor Economiei din țările membre OCEMN, iar pe 29 mai, la Odesa, s-au întâlnit Miniștrii Transporturilor.

Eforturile Ucrainei au fost axate pe luarea unor decizii în cadrul OCEMN privind dezvoltarea cooperării multilaterale dintre țările membre ale organizației; realizarea proiectelor și programelor regionale; crearea zonei de liber schimb în regiunea bazinului Mării Negre; intensificarea dialogului cu UE și țările membre la nivel politic și implementarea acordurilor dintre OCEMN și UE; dezvoltarea cooperării cu alte organizații internaționale. (BlackSeaNews)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 8 =