Meteorologii au emis o i..." />

ANM: Temperaturile scad, vin ninsorile

Meteorologii au emis o informare de răcire bruscă a vremii. Precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar în unele zone vântul va avea intensificări şi va bate cu 60 – 70 de kilometri pe oră. foto

Informarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie intră în vigoare duminică la ora 16.00 şi este valabilă până marţi, la ora 23.00. Meteorologii spun că în acest interval vor fi perioade de timp în care se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse, mai ales la munte, 15 – 20 de litri pe metrul pătrat.

Duminică seară va ploua, iar din noaptea de duminică spre luni precipitaţiile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare în vestul, centrul, nordul şi nord-estul României. De asemenea şi temperaturile vor scădea brusc, anunţă meteorologii.

”În noaptea de luni spre marţi (28/29 noiembrie) şi pe parcursul zilei de marţi (29 noiembrie), vremea se va răci în toată ţara, va ninge şi în regiunile sudice, unde pe arii restrânse este posibil să se depună strat de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi 50 – 60 km/h. Îndeosebi în zonele de munte se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi rafale de peste 60 – 70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii”, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie, citată de RFI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − five =