O..." />

Alunecările de teren au blocat mai multe drumuri din Bulgaria

O alunecare de teren a închis drumul spre satul Bankia din vestul Bulgariei, a declarat prefectul regiunii Pernik, Irena Sokolova, citată de agenția Darik News de la Sofia. foto

Populaţia a fost informată să nu părăsească zona. „Au fost mobilizate echipamente speciale pentru degajarea şoselei. Dacă este necesar, toate structurile municipale şi regionale sunt dispuse să ajute”, a adăugat Sokolova. O alunecare de teren s-a activat şi în zona comunei Elena din nordul Bulgariei, din cauza precipitaţiilor din ultimele zile şi a topirii bruşte a zăpezii. Au fost luate măsuri pentru repararea drumului. Pentru a treia zi consecutiv, au loc acţiuni de degajare a drumului Asenovgrad-Smolian, după ce duminică peste 10.000 de tone de bucăţi de stâncă desprinse din munte au blocat cele două benzi de circulaţie ale şoselei.

Drumul spre Smolian rămâne închis circulaţiei. Experţi în detonări se află la faţa locului pentru a evalua necesitatea curăţării zonei prin explozii controlate. Circulaţia din direcţia Smolian spre Plovdiv se face pe rute ocolitoare, în direcţiile Devin-Kircim şi Kărdjali-Plovdiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 15 =