Air France-KLM vrea să ..." />

Air France-KLM vrea să preia Alitalia

Air France-KLM vrea să preia controlul companiei italiene Alitalia, care traversează dificultăţi financiare, şi să creeze un grup de companii aeriene cu trei hub-uri, la Paris, Amsterdam şi Roma, a declarat directorul general al Air France-KLM, Alexandre de Juniac.

Acţionarii Alitalia şi-au dat marţi acordul condiţionat pentru un plan de refinanţare menit să permită companiei să-şi continue operaţiunile. Alitalia încearcă să atragă finanţare şi de la Air France-KLM, cel mai important acţionar, scrie Wall Street Journal.

Astfel, acţionarii au avizat o majorare de capital de 300 milioane euro finanţată parţial de compania naţională de poştă şi cele mai mari bănci italiene, UniCredit şi Intesa Sanpaolo.

Directorul general al companiei de poştă Poste Italiene, Massimo Sarmi, urma să discute la Paris planurile Alitalia cu şeful Air France-KLM, sperând să atragă finanţare şi de la grupul franco-olandez, potrivit presei italiene.

Air France-KLM, care deţine 25% din acţiunile companiei italiene, insistă însă pentru un plan dur de restructurare pentru a asigura viabilitatea Alitalia pe termen lung fără sprijin suplimentar de la acţionari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + seventeen =