Agenţii..." />

Agenţiile de turism vor să-şi facă firmă de asigurări

Agenţiile de turism intenţioneză să îşi deschidă o companie de asigurări sau să înfiinţeze un fond de garantare, pentru că mulţi asigurători au renunţat să le mai încheie poliţe de insolvenţă, a declarat Alin Burcea, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

„Asigurătorii sunt speriaţi, pentru că trei – patru turoperatori mari au intrat în insolvenţă în acest an şi anul trecut. Anul acesta, au mai fost alte aproape o sută de agenţii mici care au murit pe limba lor, dar au produs pierderi destul de mari firmelor de asigurări. Asigurătorii sunt speriaţi şi suntem blocaţi „, a spus Burcea.

Oficialul ANAT a afirmat că societăţile de asigurări nu mai asigură, în principal, agenţiile mici sau le asigură pe sume foarte mari. Sunt şi asigurători care nu mai vor să asigure deloc agenţiile, indiferent de rezultate.

„Avem în studiu la ANAT două formule: să facem noi o companie de asigurări, o firmă, care să aibă ca acţionari agenţiile şi să facă tot ce se poate pentru turism, de la asigurări de călătorie, asigurări storno şi asigurări de insolvenţă.

A doua idee – înfiinţarea unui fond de garantare. Vrem să facem profit cu firma de asigurări, dar scopul principal e să putem încheia poliţe pentru agenţii. Noi ştim cel mai bine ce e în domeniul nostru şi ce agenţii sunt sau nu serioase. O companie de asigurări nu prea ştie că unul e golan, dar noi ştim”, a explicat Burcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × three =