Aderarea Rusiei la OMC a grăbit importul de camioane din UE

La sfârșitul lunii august, imediat după ce Rusia a aderat oficial la Organizația Mondială a Comerțului, la granița Federației Ruse cu țările Uniunii Europene s-au format coloane de tiruri. Este vorba despre mașini noi cumpărate din UE, pe care companiile de transport rusești se grăbeau să le introducă pe teritoriul Rusiei. Motivul a fost introducerea taxei de reciclare în Rusia de la 1 septembrie 2012, măsură menită să protejeze producția autohtonă de autovehicule. foto

Mărimea noilor taxe se stabilește în funcție de volumul motorului, greutatea vehiculului și anul de producție. Șoferii spun că în aceste condiții taxele de import pentru autovehiculele ușoare ar putea fi nesemnificative, dar în cazul camioanelor este vorba despre sume de 300 000 – 500 000 de ruble pentru vehicul. În aceste condiții, transportatorii au cumpărat mai devreme camioane de producție străină din Europa, pentru ca din septembrie să nu plătească mai mult.

Importul mare de camioane, în special la granița polono-rusă, a determinat aglomerarea traficului vamal. Procedurile de înregistrare a vehiculelor noi și aducerea acestora la terminalul rusesc putea să ajungă chiar și la 3-4 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 7 =