~Creşte devastato..." />

Acumulatori tot mai scumpi în Statele Unite

~Creşte devastator preţul bateriilor uzate din SUA~

Topitoriile de plumb plătesc preţuri exorbitante pentru acumulatorii uzaţi, din cauză că şoferii nu au înlocuit bateriile lor, fiindcă iarna a fost mult prea caldă în emisfera nordică. Prin urmare, s-au adunat prea puţine baterii uzate, pentru a asigura acel procent de 90% din producţia de plumb a Statelor Unite ale Americii pentru reciclare. Bateriile cu plumb pe bază de acid au rezistat mai mult timp pe maşini şi pe camioane, datorită vremii mai calde, comparativ cu aceea din alte ierni. foto

Cererea de acumulatori tinde să crească în lunile mai reci cu 80%. Acest lucru determină creşterea cererii de baterii uzate la topitorii, care trebuie să toarne altele noi. Prin urmare, topitoriile oferă preţuri tot mai mari pentru acumulatorii vechi.

În prima jumătate a lunii aprilie, o baterie uzată costa 40 – 45 de cenţi, comparativ cu 35 de cenţi, cât costa în anul 2011. Proprietarii de topitorii aşteaptă o vară fierbinte, pentru ca preţul la plumb să scadă din nou.

Aproximativ 90% din cele 1.428 de milioane de tone de plumb din bateriile produse în SUA provin din plumbul refolosit, arată Centrul Internaţional pentru Cercetarea Plumbului şi Zincului. Doe Run este singura topitorie de plumb din materie primă din SUA (Herculaneum, Missouri), care a fost închisă până în luna mai, din cauza unui incendiu izbucnit în martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + seventeen =