..." />

Activiști din Rusia au plantat cartofi în gropile din asfalt

Mai mulți șoferi și tineri activiști din orașul rusesc Yaroslavli au organizat un protest față de starea deplorabilă a drumurilor din municipiu. Ei au decis să atragă atenția autorităților prin plantarea cartofilor în cele mai mari gropi din asfalt. foto

Echipați cu veste reflectorizante, câteva kilograme de cartofi și spray-uri cu vopsea, activiștii au încercuit cu roșu gropile mai mici, iar în cele mai mari au plantat cartofi. La finalul protestului toate gropile au fost fotografiate și trimise autorităților locale. 

„Locuitorii orașului Yaroslavli au obosit să își repare mașinile. De aceea au luat cartofii și au ieșit în stradă. Toate străzile din acest oraș sunt într-o stare deplorabilă”, a declarat liderul acțiunii, Boris Alexandrov.

Activiștii au ales această formă de protest pentru a atrage atenția autorităților asupra problemelor rutiere și pentru a-i proteja pe șoferi de gropi. Totodată, ei vor să afle un răspuns la întrebarea: ce se va întâmpla mai rapid – vor fi reparate drumurile sau vor crește cartofii?

Acțiuni similare au avut loc și în alte orașe din Rusia, unde au fost plantate flori în gropile din asfalt. Toate se înscriu în campania „Gropile dau în floare”, inițiată de cetățeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 2 =