Ministrul Trans..." />

Acord pentru modernizarea Aeroportului Oradea

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a semnat contractul de finanţare a proiectului de extindere şi modernizare a suprafeţei aeroportuare din Aeroportul Oradea.

Prin acest contract, aeroportul va beneficia de fonduri europene pentru refacerea şi extinderea pistei existente şi a bretelelor de acces la aceasta, precum şi realizarea unei platforme de îmbarcare – debarcare, care să poată asigura staţionarea unui număr de şase aeronave şi a unui sistem de balizaj luminos.

Totodată, va fi realizat şi un sistem de iluminat pentru platforma de îmbarcare – debarcare, cu piloni de iluminat echipaţi cu proiectoare, toate aceste lucrări fiind corespunzătoare normelor Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (ICAO) şi Reglementărilor Aeronautice Civile Române (RACR).

Lucrările vor fi începute pe 1 aprilie 2014 şi, potrivit calendarului, ar urma să fie finalizate pe 30 septembrie 2015. Valoarea totală a proiectului este de 129,7 milioane de lei. Modernizarea Aeroportului Oradea va avea ca impact creşterea numărului de pasageri de pe acest terminal, contribuind astfel la dezvoltarea locală.

Intâlnirea Ramonei Mănescu, ministrul Transporturilor, cu directorul Aeroportului din Oradea, Gheorghe Pascu, şi preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa

Intâlnirea Ramonei Mănescu, ministrul Transporturilor, cu directorul Aeroportului din Oradea, Gheorghe Pascu, şi preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa

Politica Ministerului Transporturilor vizează în mod special susţinerea economiei locale, prin investiţii în infrastructura aeroportuară.

“Vom oferi tot sprijinul şi în viitor pentru realizarea acestui tip de proiecte, care pot aduce valoare adăugată la nivelul comunităţilor locale. Scopul nostru este să dezvoltăm aeroporturile din marile oraşe şi să creăm în jurul lor centre multimodale, pentru a avea astfel conexiuni între toate modurile de transport, iar oamenii să poată ajunge de la aeroport cu uşurinţă în oraşele din apropiere”, a declarat Ramona Mănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × one =