Acord de cooperare între Asociaţia Exportatorilor din Bulgaria și Camera de Comerț din Bucureşti

Asociaţia Exportatorilor din Bulgaria şi Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti au semnat un acord de cooperare. Documentul stabileşte baza de parteneriat între cele două organizaţii, în scopul impulsionării exporturilor şi dezvoltării relaţiilor comerciale dintre companiile din cele două state. foto

Acordul a fost semnat de directorul executiv al Asociaţiei Exportatorilor din Bulgaria, Milena Ţenova, şi de vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Mihai Andriţoiu. „Suntem onoraţi să fim parte a acestui acord. Situaţia economică şi politică ne-au adus aproape. De aceea, cred că şi firmele îşi vor găsi drumul, pentru a lucra pe pieţele din Bulgaria şi România sau pe terţe pieţe”, a declarat Ţenova. 

Acordul face parte din planul Asociaţiei Exportatorilor din Bulgaria pentru a construi o reţea eficientă de contacte cu care să faciliteze schimbul de informaţii şi asistenţă reciprocă în serviciul companiilor exportatoare. Valoarea schimburilor comerciale dintre cele două ţări se preconizează că va fi de peste trei miliarde de euro până la sfârşitul anului. Pe pieţele din cele două state lucrează împreună 1.759 de firme bulgăreşti şi circa 1.600 de firme româneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five − four =