Cea de..." />

A 21-a adunare Generala BSEC-URTA a avut loc la Tirana

Cea de-a 21 a adunare generala a BSEC URTA a avut loc la data de 4 mai la Tirana in cadrul hotelului Rogner si a avut onoarea de a avea printre invitati pe excelenta sa ambasadorul Leonidas Chrysanthopoulos, secretarul general al BSEC, Mr. Umberto de Pretto, deputy secretar general al IRU, Mr. Petraq Milo – consilier economic al primului ministru din Albania, Mr. Ylli Manjani – viceministru in cadrul Ministerului Transporturilor din Albania, Mr. Kujtim Hashorva – Director al departamentului operatiuni de transport, Mr. Sajmir Lacej – Head of Customs Procedures, General Directorate of Customs of Republic of Albania.

Agenda inalnirii a continut mai multe aspect de interes pentru industria de transport din regiunea Marii Negre, cum ar fi expunerea soferilor la radiatiile emise de scanarele din vama, prezentarea bilantului de activitati al BSEC URTA pentru anul 2011, detalii referitoare la un nou sistem adoptat in Republica Moldova pentru reducerea timpilor de asteptare in granita.

Kujtim Hashorva , director al operatiunilor de transport din cadrul Ministerului de Transport din Albania a facut o prezentare detaliata asupra sistemului de transport din Albania, cu prezentarea unor date statistice detaliate si a problemelor cu care se confrunta.

De asemenea, s-a stabilit formarea unui grup de lucru care sa reglementeze formarea unui lobby grup menit sa faciliteze si sa gaseasca noi instrumente pentru atingerea obiectivelor BSEC URTA. În urma recomandării Consiliului de Conducere, s-a decis crearea unui Ordin de Merit bazat pe principiile IRU pentru a aprecia si recunoaste personalitatile regionale cu contributii semnificative în atingerea obiectivelor BSEC URTA.

Natalia Polunina a prezentat serviciile oferite de Rosgosstrakh în regiune şi a invitat membrii BSEC-URTA să promoveze aceste servcii în randul membrilor.

S-a multumit excelenţei sale domnul ambassador Leonidas Crysanthoupoulos pentru contribuţia esentiala adusa în implementarea obiectivelor BSEC-URTA.

Citeste mai mult pe www.bsec-urta.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six + 17 =