CNADNR aşteaptă până la..." />
Acesta este podul istoric peste Tisa. Un altul nou va fi construit.

800.000 de euro, un nou pod peste Tisa

CNADNR aşteaptă până la finele lunii viitoare oferte pentru un contract cu o valoare estimată până la 830.000 euro, inclusiv TVA, care vizează revizuirea/actualizarea unui studiu de fezabilitate necesar construcţiei unui pod nou peste Tisa, spre Ucraina, în zona Tepliţa din Sighetul Marmaţiei.

Contractul, finanţat cu bani europeni şi de la buget, are o valoare estimată cuprinsă între 2,49 milioane lei şi 2,95 milioane lei (incluzând şi eventuale servicii similare achiziţionate ulterior), fără TVA şi va avea o durată de un an de la data atribuirii.

În prezent, localităţile Sighetu Marmaţiei şi Solotvino (Ucraina) sunt legate printr-un pod cu o singură bandă pe sens, construit la începutul anilor 2000 şi consolidat în perioada 2007-2008.

„Obiectivul general este îmbunătăţirea competitivităţii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieţii interne cu scopul de a creea condiţiile pentru creşterea volumului investiţiilor, promovarea transportului durabil şi a coeziunii în reţeaua de drumuri europene.

Pe lângă importanţa sa naţională, proiectul podului peste Tisa în zona Tepliţa din Sighetul Marmaţiei va deservi în condiţii bune traficul de tranzit internaţional, de mărfuri şi persoane de pe teritoriul României”, se arată în caietul de sarcini al procedurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + eighteen =