CNADNR a semnat c..." />

64 de miliarde de lei pentru Centura Braşov

CNADNR a semnat contractul de „Proiectare şi Execuţie Varianta de Ocolire a Municipiului Braşov, Tronson II, DN 11 – DN13”. Obiectivul principal al contractului e proiectarea şi construirea a 4,924 km de drum, pentru scoaterea traficului de tranzit în afara Braşovului.

Valoarea totală a contractului este de 64.416.520,42 lei (fără TVA). 85% e
finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), restul fiind asigurată de la buget.

Contractul face parte din proiectul „Construcţia variantei de ocolire a Municipiului Braşov, Tronson I (DN1 – DN11), II (DN11 – DN13) şi III (DN13 – DN1)”, a cărui implementare va contribui la „reducerea timpului de călătorie de tranzit prin Municipiul Braşov, reducerea numărului de accidente grave, prin sporirea siguranţei traficului, reducerea impactului asupra mediului, prin diminuarea drastică a emisiilor de poluanţi, în conformitate cu politica de transport aplicată de UE şi îmbunătăţirea calităţii vieţii, prin devierea traficului de tranzit în afara oraşului”.

Contractul de „Proiectare şi Execuţie Varianta de Ocolire a Municipiului Braşov, Tronson II, DN 11 – DN13” a fost atribuit prin licitaţie deschisă Asocierii S.C. VIAROM CONSTRUCT S.A. – S.C. BETA COPS S.R.L. – S.C. MAXIDESIGN S.R.L.

Durata estimativă de implementare a contractului este de 39 de luni, din care trei luni proiectare, 12 luni execuţie lucrări şi 24 de luni perioadă de garanţie a lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × one =