Înalţi funcţionari din zona ..." />

Zona Euro ar împrumuta iar Grecia

Înalţi funcţionari din zona euro reuniţi într-un grup de lucru se vor întâlni luni pentru a aproba plata a încă 2,8 miliarde de euro (3,65 miliarde de dolari) din împrumuturile de urgenţă destinate Greciei, după ce Parlamentul de la Atena a adoptat în cursul nopţii de duminică spre luni legea ce prevede restructurarea sectorului bugetar şi concedierea a mii de funcţionari, transmite Reuters.

Legea prevede concedierea până în 2014 a 15.000 de funcţionari, dintre care 4.000 în 2013.

Adoptarea legii era necesară pentru ca reprezentanţii UE, BCE şi FMI să acorde Greciei luna acesta tranşa de 8,8 miliarde de euro, din care 2,8 miliarde de euro ar urma să fie aprobaţi luni la şedinţa adjuncţilor miniştrilor de finanţe şi oficialilor Trezoreriei din statele membre ale Eurogrupului.

Ministrul elen de Finanţe, Yannis Stournaras, a declarat în Parlamentul Greciei că, în urma aprobării noilor măsuri de austeritate, creditorii internaţionali vor acorda Atenei încă şase miliarde de euro din împrumuturile de urgenţă. Grecia are nevoie de bani pentru a achita salariile, pensiile şi obligaţiunile deţinute de BCE care ajung la scadenţă în 20 mai, a explicat Stournaras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × four =