Autoritățile lo..." />

ZIL va asambla vehicule comerciale şi autobuze

Autoritățile locale din Moscova și banca rusă Sberbank au semnat un acord de intenţie privind lansarea unei linii de asamblare de vehicule comerciale uşoare şi autobuze la uzina Lihaciov care aparține companiei auto ZIL, aflată până recent în prag de faliment. foto

Săptămânalul Kommersant relatează că acordul prevede lansarea întreprinderii comune „MosavtoZIL”, la care Sberbank va deține pachetul majoritar de acțiuni de 51%, iar administrația orașului Moscova – 49%. Noua fabrică va putea semna contracte cu diverse companii auto pentru ansamblarea mașinilor în atelierele ZIL.

Potrivit estimărilor, capacitatea de producţie a celei mai vechi fabrici de asamblare din Moscova va ajunge la 150 000 de vehicule pe an, indicator care va putea fi atins abia în anul 2019. Valoarea totală a investiţiilor va fi de 12 miliarde de dolari, sumă din care Sberbank îi va oferi ca un împrumut, iar restul sub formă de contribuţii în numerar şi pachete de acțiuni ale părţilor.

Șeful întreprinderii mixte a precizat că uzina va asambla diferite modele de mașini – de la LCV până la camioane de greutate medie. „La început (2013) vor fi asamblate mașinile alinaței Fiat-Chrysler, iar până la sfârșitul anului 2014 ZIL va produce LCV, de exemplu, Fiat Ducato”, a declarat Kulgan. Partenerii menționează că modelele altor mașini vor fi anunțate abia după ce va fi realizat un studiu de piață.

Amintim că până în 2015, Fiat intenționează să lanseze propria fabrică de producere a autovehiculelor sub brandul Jeep pe platforma Chrysler, la Sankt-Petersburg. Acest proiect va fi finanțat la fel, de către Sberbank.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − seven =