Zeci de camere video funcţionează non-stop pentru detectarea mașinilor fără rovinietă

Compania de drumuri a împânzit România cu camere pentru detectarea şoferilor care circulă fără rovinietă. Numai în decembrie anul trecut au fost montate 18 astfel de camere pe cele mai aglomerate drumuri din ţară. foto

Potrivit Știrilor TVR, în acest moment, în România sunt amplasate 65 de puncte de control al rovinietei. Cu 27 la sută mai mult decât anul trecut. Camere noi sunt acum pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti, pe DN1, în judeţul Braşov în zona Şercaia sau în Dolj, pe DN 6, în zona localităţii Coşoveni.

Camerele sunt împărţite pe drumurile naţionale cele mai circulate din România. Iar când traficul devine mai aglomerat decât era estimat, ies pe traseu şi camerele mobile.

În aceste condiţii e aproape imposibil să circuli fără rovinietă şi să scpai de amendă. 24 de ore din 24 operatorii de trafic ai CNADNR stau cu ochii pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Şoferii pot plăti rovinieta la direcţiile de drumuri sau în benzinării, dar şi prin sms. Pe telefon însă taxa de drum se poate achita doar pentru o perioada scurtă, de 7 zile. Şi pentru ca sistemul de colectare a taxei să fie cât mai eficient, autorităţile se gândesc acum să introducă plata pe internet.

În 2014, Compania de drumuri a prins pe drumurile publice peste 220 de mii de şoferi fără rovinietă şi a strâns de la aceştia 20 de milioane de euro care au mers la bugetul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + one =