Zboruri re..." />

Zboruri reluate spre Israel: Air France şi Lufthansa

Zboruri reluate spre Israel de către două mari companii aeriene de pasageri: Air France are zboruri reluate spre Tel Aviv începând de vineri seară, după o suspendare decisă din cauza riscurilor unor atacuri cu rachete, iar Lufthansa are zboruri reluate în regim normal începând de sâmbătă, la cursele spre Tel Aviv, aşa cum a anunţat vineri.

Primul avion Air France spre Israel a decolat vineri, de la ora 23.00, de la Paris, a precizat compania.

Zboruri reluate are şi Lufthansa, după ce a avut suspendate cursele cu decolare din Frankfurt, Munchen, Koln, Zurich, Viena şi Bruxelles spre Tel Aviv. Era vorba despre zboruri Lufthansa şi ale subsidiarelor Germanwings, Austrian Airlines, Swiss şi Brussel Airlines.

În urmă cu câteva zile, Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană recomandase companiilor europene să evite cursele aeriene spre Israel până la stabilizarea situaţiei, din cauza riscului unor atacuri cu rachetă.

Autoritatea Aeronautică Federală din Statele Unite (FAA) a interzis de marţi temporar toate zborurile avioanelor de pasageri americane în zona Israelului, din cauza conflictului dintre armata israeliană şi mişcarea Hamas. Interdicţia a fost emisă ca urmare a unui atac cu rachete care a avut loc la un kilometru şi jumătate de Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.

Din cauza incidentului, un avion Boeing 747, care zbura de la New York spre Tel Aviv, având la bord 290 de persoane, a fost redirecţionat spre aeroportul Charles de Gaulle din Paris. „O casă a fost distrusă de o rachetă căzută în zona Kiryat Ono Yehud, la nord de pista Aeroportului Ben Gurion”, au confirmat autorităţile israeliene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − five =