COMUNICAT DE PRESĂ La fiecar..." />

Workplace Safety Management Forum

COMUNICAT DE PRESĂ
La fiecare 15 secunde, 160 de muncitori suferă un accident de muncă

Expo Media a organizat cea de-a doua ediție a conferinței “Workplace Safety Management Forum”, în data de 1 octombrie 2014, în incinta JW Marriott Bucharest Grand Hotel, un eveniment de nișă care a adus în prim plan ultimele tendințe de profil.

Bucuresti, 6 octombrie 2014: “Importanța factorului uman în siguranța la locul de muncă”, iată unul din subiectele dezbătute în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului “Workplace Safety Management Forum”. “Selecția pe baza testelor psihologice validate contribuie la angajarea unor persoane mai puțin înclinate să manifeste comportamente nesigure. Există o corelație demonstrată științific între anumite dimensiuni psihologice și numărul crescut de amenzi și consumul haotic de combustibil. Anumite aspecte din comportament (sociabilitatea, nivelul de energie, curiozitatea, etc.) pot crea un efect de halo și pot fi de fapt negative pe termen lung în privința comportamentelor de siguranță”, subliniază Mădălina Bălan – Managing Partner, Hart Consulting.

Mihnea Bălteanu – Director General, Miso, a prezentat în cadrul conferinței “Workplace Safety Management Forum” aspecte legate de siguranța bazată pe comportament și Leadership în securitate și sănătate în muncă. Conducătorii locurilor de muncă/supervizorii sunt de multe ori exemple proaste de urmat, luând-o ei pe scurtături și nerespectând prevederile SSM. Aceștia le cer direct sau indirect lucrătorilor să își asume riscuri și trec cu vederea comportamentele riscante până când are loc un accident, după care aplică măsuri disciplinare, afirmă Mihnea Bălteanu.

Consecințele acestor aspecte peste care se trece cu vederea au fost prezentate în cadrul conferinței “Workplace Safety Management Forum” de către Cătălin Velescu – Director General, 3M România: “La nivel global, la fiecare 15 secunde, 160 de angajați suferă un accident și cel puțin un angajat moare în urma unui accident la locul de muncă”, conform unui studiu realizat de Institutul Național de Statistică. “În același timp, în România 354 000 de angajați au suferit pe parcursul ultimelor 12 luni cel puțin o afecțiune cauzată sau agravată de la locul de muncă actual sau anterior (accidentele nu sunt incluse)”.

O soluție pentru îmbunătățirea acestor cifre statistice a fost prezentată de către Alin Jalea – HSEQ Manager, Dalkia România, prin realizarea unui ghid de bune practici în SSM: “Broșurile de bune practici reprezintă o metodă de management Securitate-Sănătate simplă, metodă care permite ameliorarea rapidă a comportamentului individual, în condițiile unor programe dezvoltate corect. Ele vin să completeze acțiunile clasice și tehnicile de prevenire a riscurilor profesionale folosite deja împreună cu motivarea echipelor pentru asigurarea luptei împotriva riscurilor profesionale.” Acestea sunt concepute pentru a fi îmbunătățite și în funcție de feedback-ul utilizării lor și îmbogățite și cu alte practici în viitor.

“Conștientizează starea în care te afli (sau ce te poate accidenta) astfel încât să nu greșești. Adu-ți aminte de incidentele pe care le-ai suferit și ce ai învățat din ele. Privește și analizează persoanele din jur. Descoperă indicii care le cresc riscul de accidentare. Nu înceta să îmbunătățesti comportamentul tău și al celor la care ții.”, iată doar câteva din sfaturile Procter & Gamble pentru o mai bună desfășurare a activității fiecărei companii, prezentate de George Rusu – HS&E Manager și Cornel Marius Rădulescu – IH&S & Fire Protection Leader, în cadrul evenimentului “Workplace Safety Management Forum”.

Speakerii acestei ediții au fost reprezentați de experți autentici ai domeniului, precum: Florentina Taudor – Director general, Renania, Dragoș Galos – Director Program Vânzări-Asigurări de Viață și Sănătate, Groupama Asigurări România, Cătălin Velescu – Director General, 3M România, Doru Darabont – Director General, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Muncii „Alexandru Darabont”, INCDPM, Steluța Nisipeanu – Secretar științific, INCDPM, Michael Pop – Country Business Leader Fall Protection, Vertiqual Engineering, Raluca Iordache – Cercetător Psiholog, INCDPM, Viorica Petreanu – Cercetător, INCDPM, Mădălina Bălan – Managing Partner, Hart Consulting, Alin Jalea – HSEQ Manager, Dalkia România, Diana Drăgoi – Territory Sales Manager Romania & Bulgaria, Ansell Healthcare Europe N.V, Mihnea Bălteanu – Director General, Miso, Cornel Marius Rădulescu – IH&S & Fire Protection Leader, Procter & Gamble, George Rusu – HS&E Manager, Procter & Gamble, Mihai Fuior – Safety Manager, Danone Romania.

Conferința s-a bucurat de sprijinul partenerilor: Renania – în calitate de Presenting Sponsor și 3M Siguranță Personală și Groupama Asigurări – Silver Partners.

“Workplace Safety Management Forum” a fost susținut și de partenerii media: Marketing Portal, România Liberă, DoingBusienss.ro, 9AM, Hart Consulting, Revista Mișcarea, Gadget Trends, HR Manager, Revista Construcțiilor, Romanian Journal of Health Manager.

Pentru mai multe informații privind condițiile de participare și oportunitățile de sponsorizare pentru a 3-a ediție a evenimentului “Workplace Safety Management Forum” ce va avea loc în data de 1 octombrie 2015 ne puteți contacta telefonic: 0731 141 414 sau prin e-mail: alexandra.chiorean@expomedia.ro

Despre M.I.G
Marketing de excepție din 2004.
Descoperiți o nouă generație de business! Marketing Insiders Group se aseamănă cu ușurința unui MIG: putere, viteză, înălțimi, independență, impact. Am reunit experți de top din aria de marketing, traineri, consultanți și specialiști, toți sub același acoperiș, acela al viziunii care deschide orizonturi ambițioase de business. Cuvinte și cifre: peste 50 de branduri internaționale în portofoliu; peste 100 de conferințe de business de nișă: www.conference-arena.com; competențe ATL, BTL și TTL; membri al juriului Stevie Awards (categoria Sales & Customer Service) de mai bine de 5 ani.

Sebastian Mihăilă | PR & Marketing Assistant, Expo Media
Telefon: +40 21 411 44 20 l Mobil: +40 745 824 960
Email: sebastian.mihaila@expomedia.ro

Web: www.conferinte.ro l www.enlightening.ro l www.expomedia.ro
Social Media: www.facebook.com/conferinte.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 3 =