130.000 de români au av..." />

Workplace Safety Management Forum 2014

130.000 de români au avut cel puțin un accident la locul de muncă în 2013

Expo Media, membru Marketing Insiders Group, aduce în prim plan tendințe și soluții de sănătate și securitate în muncă la a doua ediție a evenimentului “Workplace Safety Management Forum”, ce va avea loc în data de 1 octombrie 2014, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Conform studiilor desfășurate de Institutul Național de Statistică din România pe un eșantion de 14.699.000 de persoane de peste 15 ani, în 2013 s-au produs 130.000 de accidente la locul de muncă. Dintre persoanele accidentate, 62.000 (47,6%) lucrau în activități agricole. În industrie și construcții își desfășurau activitatea 43.000 de persoane (32,7%), iar în sectorul serviciilor 24.000 (18,6%). Mai mult, 40,1% dintre accidentați au solicitat intre 1 și 3 zile de concediu medical, iar 30,3% dintre ei au avut nevoie de 1 până la 3 săptămâni de recuperare. Aceste date reflectă costuri semnificative care sunt suportate atât de companii, cât și de stat. 

Expo Media va reuni speakeri de talie națională și internațională, experți incontestabili ai domeniului, la a doua ediție a conferinței “Workplace Safety Management Forum”, care va avea loc în data de 1 octombrie 2014 în incinta JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Scopul acestei conferințe este acela de a oferi soluții practice și pertinente pentru prevenirea accidentelor în muncă și de a prezenta tehnici de management al riscurilor, cu impact direct în reducerea costurilor de personal și siguranță ale companiilor.

Inițiativa de a organiza acest eveniment de nișă a luat naștere atât ca răspuns la statisticile îngrijorătoare cu privire la numărul de accidente, cât și ca urmare a nevoii de informare în domeniu.

3.070.000 de persoane (69,4% din eșantionul intervievat) au declarat ca sunt expuse doar la factori care le afectează sănătatea fizica (substanțe chimice, pulberi, fum, aburi, gaze; zgomot sau vibrații; poziții incomode în timpul lucrului, lucrul în mișcare, manipularea de greutăți; concentrare vizuala susținută etc.).

Aproape un sfert (24,8%) din persoanele intervievate au declarat ca sunt expuse atât la factori care le-ar putea afecta sănătatea mentală, cât și la cei care le-ar putea afecta sănătatea fizică (1.101.000 de persoane).

255.000 de persoane (5,8%) sunt expuse doar la factori de natură a le deteriora sănătatea mentală (hărțuire sau violență psihică; violență fizică sau amenințarea cu violență fizică; presiune sau supraîncărcare).

“Workplace Safety Management Forum s-a născut din dorința de a oferi clienților, partenerilor și autorităților din domeniu un spațiu de studiu, o platformă pentru inovație și dialog fertil pe teme relevante din domeniul sănătății și securității în muncă. Renania își propune să sprijine dezvoltarea acestei industrii în România și, prin prezentarea produselor și soluțiilor de ultima generație, să consolidăm parteneriatele cu acele companii care cred în principiul că ~e mai sănătos să previi, decât să vindeci~ inclusiv din perspectiva comercială”, declară Florentina Taudor, General Director Renania.

“Prevenția în domeniul sănătății și securității în muncă nu reprezintă un proiect singular – o procedură structurată, documentată și implementată temporar – ci o muncă continuă, sistematică de implementare și urmărire, de schimbare și formare. Provocarea este sa construim și să susținem o cultură preventivă de sănătate și securitate în muncă. O asemenea cultură ar trebui să aibă ca fundament dreptul fiecărei persoane de a avea la dispoziție un mediu de lucru sănătos, în care să fie în siguranță, cât și principiul prevenției”, declară Diana Tuca, Sales and Marketing Manager 3M Siguranța Personală.

“De peste 50 de ani, Groupama dezvoltă o politică activă de preîntâmpinare a riscurilor, mai ales în domeniile de securitate rutieră, sănătate, agricultură și prevenirea accidentelor domestice. Politica locală de responsabilitate socială este în acord cu valorile companiei – proximitate, responsabilitate, solidaritate – pe care le traducem în proiecte adresate comunităților. Acțiunile Groupama se adresează în două mari direcții: prima este cea de protecție a clientului prin informare privind riscurile, iar a doua prin oferirea de suport și consultanță în momentele în care este necesar”, precizează Dragoș Galos, Director Program Vânzări – Asigurări de viață și sănătate Groupama Asigurări.

Conferința se bucură de sprijinul celor mai importanți jucători ai domeniului: Renania – Presenting Sponsor, Groupama Asigurări și 3M Siguranța Personală – Silver Partners.

Workplace Safety Management Forum este susținut și de partenerii media: Marketing Portal, 9AM, Doing Business, Business Live, Hart Consulting, Revista Mișcarea, România Liberă și Gadget Trends.

Pentru mai multe informații privind condițiile de participare și oportunitățile de sponsorizare ne puteți contacta telefonic: 0731 141 414 sau prin e-mail: alexandra.chiorean@conferinte.ro.

Agenda completă a evenimentului și alte informații sunt disponibile online: http://www.conference-arena.com/workplace-safety-management-forum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =