Sfârșitul de săptămână se anun..." />

Week-end cu lapovițe și ninsori

Sfârșitul de săptămână se anunță unul foarte rece din punct de vedere termic, iar precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi consistente la nivel național, inclusiv în zona Capitalei, mai ales în ziua de 1 Decembrie, a declarat, vineri, pentru Agerpres, Mihai Tinu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). foto

„În București, urmează un week-end prelungit bogat în precipitații. Vremea se menține închisă și rece la acest sfârșit de săptămână. Mâine dimineață (sâmbătă, n.r.) vor fi condiții de ceață, dar spre după-amiază își vor face apariția precipitațiile slabe, predominant sub formă de ploaie. În seara și noaptea dinspre sâmbătă spre duminică, acestea se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Pe parcursul zilei de duminică, șansele de ninsoare vor fi destul de mici, slabe cantitativ, mai ales în primele ore ale zilei. Pentru ziua de 1 Decembrie, veștile nu sunt prea bune pentru zona Capitalei pentru că va începe să ningă, mai slab în prima parte a zilei, dar odată cu intrarea în după-amiază și, mai ales, în noapte, ninsoarea și vântul se vor intensifica. În plus, temperaturile vor fi destul de scăzute, de la—2 grade la—1 grad pe timpul zilei, în timp ce noaptea ar putea să coboare spre—3 grade”, a precizat Tinu.

Potrivit meteorologului de serviciu al ANM, momentan, pentru zona Bucureștiului, nu există indicii că se impune emiterea de Coduri meteo.

‘Pentru emiterea unui Cod Galben, de exemplu, trebuie să avem ninsoare abundentă și viteze ale vântului de peste 55 km/h. Trebuie să studiem toate materialele pe care le avem la dispoziție, până atunci’, a spus specialistul ANM.

Prognoza de specialitate relevă faptul că, la nivel național, în intervalul 29 noiembrie — 1 decembrie, vremea va fi închisă, cu precipitații mixte și mai ales ninsori în zona montană.

‘La nivel național, se anunță tot vreme închisă, cu precipitații mai mult sâmbătă. Vor fi ploi în Banat și Crișana, ploi și lapoviță în Transilvania și Maramureș, ninsori în Moldova, în timp ce în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi ploi și lapovițe, iar noaptea mai mult ninsori. Duminică, vor fi mai puține precipitații și doar pe partea de vest și sud-vest vor fi ploi, adică în Banat și Crișana, și mixte în Oltenia. La munte se vor semnala precipitații sub toate formele: ploi, lapoviță și ninsori. Este posibil să se formeze polei pe unele drumuri pentru că pe timpul nopții vor fi temperaturi negative’, a menționat Mihai Tinu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − 10 =