VTEX, furnizor global de solu..." />

VTEX deschide biroul din România

VTEX, furnizor global de soluții ecommerce în cloud pentru companii mari și una dintre cele mai importante platforme ecommerce din lume, potrivit Gartner Magic Quadrant Report, din 2018, deschide oficial biroul din România, ca parte a strategiei de extindere la nivel european. Începând din luna septembrie, România este al patrulea birou VTEX din Europa și primul din Europa de Est. Noul centru VTEX va oferi suport în regiune și este parte importantă din strategia companiei de extindere în Europa Centrală și de Est.

Odată cu deschiderea biroului din România, VTEX îl numește pe Ionuț Farcaș în funcția de Country Manager. Acesta are o experiență de 10 ani în ecommerce, iar anterior a ocupat poziția de Business Developer la evoMAG și Project Manager Online Sales Department la Astra Asigurări, roluri ce i-au permis să-și consolideze experiența acumulată în industria românească de ecommerce.

„Ne așteptăm, în continuare, la o creștere semnificativă a pieței locale de comerț electronic în România, generată de schimbarea comportamentului de consum în favoarea achizițiilor online, dar și de nevoia cumpărătorilor de a avea experiențe de shopping online cât mai plăcute”, spune Ionuț Farcaș, Country Manager VTEX pentru România.

În prezent, compania VTEX este prezentă în 6 țări din Europa: Germania, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Polonia și România. VTEX vizează creșterea prezenței în regiune în următoarea perioadă, deschiderea biroului din România accelerând extinderea în Europa Centrală și de Est. Compania estimează că, în 2022, 20% din veniturile totale vor fi generate în Europa.

La nivel global, soluția VTEX este implementată în peste 3.000 de magazine online, din 25 de țări, generând un GMV ce depășește 3 miliarde de dolari. În România, VTEX a finalizat deja trei proiecte: pentru F64, Miniprix și Dacris, targetul fiind de 10 clienți în următoarele 12 luni și de 50 de clienți în următorii 4 ani.

Citeste mai mult aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 4 =