Începând de luni, mercur..." />

Vreme caniculară în această săptămână

Începând de luni, mercurul din termometre nu va scădea sub pragul de 34 de grade Celsius pe timp de zi la umbră. Specialiştii anunţă intensificarea valului de căldură în perioada următoare şi spun că pragul de caniculă va fi atins miercuri, când în Bucureşti se vor înregistra 37 de grade Celsius la umbră. foto

Potrivit meteorologilor, intensificarea vine pe fondul unei mase de aer tropical care traversează ţara noastră, astfel că în vestul, estul şi nordul ţării se vor resimţi temperaturi neobişnuit de ridicate pentru această perioadă din an.

Concret, valul de căldură va culmina miercuri, când în mai multe regiuni ale ţării, precum şi în Capitală, vor fi 37 de grade Celsius la umbră.

„Începând de astăzi (luni, n.r.), disconfortul termic va fi accentuat, însă de joi ne aşteptăm ca temperaturile să mai scadă, iar regimul termic să fie unul moderat. Rămâne totuşi foarte cald în sudul şi estul ţării. Pe măsură ce ne apropiem de sfârşitul de săptămână, o masă de aer rece va trece peste regiunile intracarpatice”, a declarat pentru adevarul.ro Gabriela Băncilă, meteorolog de serviciu.

Specialista susţine că ploile îşi vor face apariţia abia săptămâna viitoare şi atrage atenţia că noaptea disconfortul termic este accentuat, având în vedere că temperaturile nu scad sub 20 de grade Celsius.

„Nopţile sunt tropicale, temperaturile nu scad sub pragul menţionat. Dacă ar fi mai rece pe timp de noapte, organismul ar reuşi să se adapteze. Probleme sunt în marile aglomerări urbane”, a completat Băncilă.

În Bucureşti, temperaturile se vor situa între 33 şi 37 de grade Celsiul pe parcursul acestei săptămâni. „De marţi, vor fi între 34 – 35 de grade Celsius. Joi, ne putem aştepta la temperaturi de 35 de grade Celsius în partea de sud est a ţării, abia în ultima zi a săptămânii se va resimţi răcorirea”, a conchis meteorologul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 7 =