Decizia inter..." />

Voronin a cerut interzicerea vinului moldovenesc

Decizia interzicerii vinurilor moldoveneşti în Rusia a fost luată de oficialii de la Moscova la insistenţele comuniştilor de la Chişinău, conduşi de fostul preşedinte moldovean, Vladimir Voronin.

Informaţia a fost făcută publică de un analist politic din Republica Moldova. Kremlinul este nemulţumit de insistenţa puterii de la Chişinău de a se apropia de Uniunea Europeană şi nu Uniunea Eurasiatică propusă de Vladimir Putin.

De cealaltă parte, liderul comuniştilor moldoveni, Vladimir Voronin încearcă să recapete sprijinul politicienilor ruşi.

Reprezentanţi ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) s-au deplasat la Moscova pentru a solicita interzicerea de către Rusia a importurilor de vinuri moldoveneşti, afirmă un cunoscut analist politic, Vitalie Catană, conform Mediafax, care citează presa de la Chişinău.

El a afirmat că deputatul PCRM Mark Tkaciuk a efectuat o vizită la Moscova pentru a obţine instituirea unui embargou asupra importurilor de vinuri din Republica Moldova. “Din surse, ştiu că Tkaciuk a mers la Moscova, dar noi ştim cine este Tkaciuk. Este foarte puţin probabil că el a mers acolo să soluţioneze problema”, a declarat Catană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + twenty =