Von der Leyen: Vom lansa un plan de 1.000 mld. euro pentru susținerea investițiilor sustenabile

Potrivit Euractiv, Comisia Europeană pregătește un succesor al Planului Juncker pentru susținerea investițiilor în proiecte care vor reduce poluarea.

„European Green Deal (pactul ecologic european) este noua strategie de creștere a Europei. Acesta va reduce emisiile, dar în același timp va crea noi locuri de muncă și va îmbunătăți calitatea vieții. Pentru asta avem nevoie de investiții”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, într-un discurs susținut la summitul COP25 privind climatul, organizat la Madrid.

Ea a explicat că este nevoie de investiții în cercetare și inovație, în tehnologii „verzi” și că Executivul UE va prezenta un plan de investiții pentru o Europă sustenabilă care va susține investiții în valoare de 1.000 de miliarde de euro în următorul deceniu.

De asemenea, Comisia Europeană intenționează să propună în primăvara anului viitor o lege în domeniul climei, pentru a face ireversibilă tranziția către un continent neutru din punct de vedere al emisiilor poluante, a mai spus von der Leyen.

Uniunea Europeană intenționează să atingă un nivel zero al emisiilor nete de gaze cu efect de seră până în 2050.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × four =