R..." />

Vitali Kliciko se pregăteşte să devină preşedintele Ucrainei

Renumitul pugilist Vitali Kliciko, unul dintre liderii opoziţiei ucrainene, a declarat că intenţionează să devină preşedintele Ucrainei. foto

Într-un interviu acordat televiziunii germane ARD, acesta a declarat că intenţionează să propună candidatura sa la funcţie de preşedinte al Ucrainei la scrutinul prezidenţial din anul 2015. Kliciko a menţionat că nu are încredere în promisiunile făcute de actualul guvern de la Kiev, care afirmă că în viitorul apropiat va fi semnat Acordul de asociere al Ucrainei la Uniunea Europeană, deoarece preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a promis acest lucru în repetate rânduri şi nu l-a făcut. 

Programul său ca viitor candidat la preşedinţie va cuprinde: demararea reformelor în Ucraina, crearea de noi locuri de muncă şi asigurarea unor garanţii scociale şi combaterea corupţiei. Alegeri prezidenţiale sunt programate în Ucraina pentru luna martie 2015.

Vitalii Kliciko este liderul formațiunii Alianţa Democratică Ucraineană pentru Reformă (UDAR), înfiinţată în 2010. La alegerile parlamentare din 2012, acest partid s-a situat pe locul trei după numărul de mandate obținute.

Una dintre cele mai serioase şi mai bine informate reviste germane, „Der Spiegel”, scria acum câteva zile că fostul boxer este format de către creştin-democraţii cancelarului german Angela Merkel, care vor să vadă un alt lider al opoziţiei unite din Ucraina. Faimosul pugilist stă foarte bine în sondaje, care arată cî ar avea mari şanse să câştige scrutinul în faţa lui Ianukovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − five =