Viscol și temperaturi de -15 grade în Europa. Victime în Polonia, Serbia și Cehia

La sfârșitul săptămânii trecute, cel puțin 15 oameni au murit de frig în Serbia, Cehia și Polonia, unde temperaturile au coborât sub -15 grade. foto

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe cetățenii români să evite călătoriile în Ungaria, Slovenia și Serbia, unde căderile masive de zăpadă au blocat zeci de șosele.

În Croația, unde a viscolit două zile neîntrerupt, patru oameni au murit de hipotermie, după ce-au fost culcați de vânt în zăpadă. Iar accidentele rutiere s-au ținut lanț. Autoritățile au anunțat că în Zagreb n-a mai nins atât de mult de 57 de ani, un record pe care localnicii nu și-l doreau. Aeroportul din Zagreb a rămas închis mai multe ore, iar transportul public din mările orașe croate a fost întrerupt din cauza șoselelor blocate. 
Viscolul și nisoarea au lovit și în Serbia, unde zeci de șoferi au rămas captivi în mașinile lor, pe drumuri înzăpezite. Premierul Ivica Dacici a mobilizat de urgență întregul personal de urgență pentru operațiunile de salvare.

Și tot acolo o femeie care a rămas înzăpezită în drum spre spital a născut pe marginea drumului, într-un camion. Și-a botezat fetița „Alba ca Zăpada”… citește tot pe www.stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three − 2 =