După embargou..." />

Vinurile moldoveneşti se orientează spre Ucraina

După embargoul impus de Rusia la vinurile moldoveneşti, producătorii din Republica Moldova s-ar putea orienta spre Ucraina. Apropierea geografică şi lipsa taxelor de protecţie îi motivează pe producătorii moldoveni să exporte pe piaţa de vinuri din Ucraina, relatează revista Forbes.ua. foto

În 2012 Ucraina a importat vinuri moldoveneşti în valoare de opt milioane de dolari – ceea ce în opinia specialiştilor este foarte puţin, însă, odată cu embargoul impus de ruşi pe vinurile moldoveneşti, există mari posibilităţi ca volumul importurilor de vin din Republica Moldova în Ucraina să crească semnificativ în următoarea perioadă. 

Potrivit Forbes.ua, intenţia de a creşte exporturile de vin în Ucraina a fost confirmată şi de către Moldova. „Vom încerca să creştem vânzările de vin moldovenesc pe piaţa din Ucraina”, a spus directorul Ghildei Vinurilor din Moldova, Viorel Garaz.

Amintim că, după ce Rusia a impus embargou pe vinurile moldoveneşti, atât România, cât şi Polonia au făcut, recent, un apel către europeni să cumpere vinurile moldoveneşti, sprijinind în acest mod piaţa de vinuri din Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 3 =