Potrivit autorităților din țar..." />

Vinieta electronică în Bulgaria

Potrivit autorităților din țara vecină, începând cu 01 ianuarie 2019 în Bulgaria a intrat în vigoare vinieta electronică. Prețurile vinietelor electronice rămân neschimbate pentru toate autovehicule.

Începând cu 01 ianuarie 2019 s-a introdus și vinieta week-end pentru autovehicule cu masă totală maximă admisă până la sau egală cu 3,5 t.

Odată cu intrarea în vigoare a vinietei electronice, nu mai este necesar să se lipească vinietă autocolant imprimată pe hârtie pe parbrizul autovehiculului.

Autoritățile anunță că e-vinieta se poate cumpăra online de la bgtoll.bg și vinetki.bg , prin intermediul aplicației bgtoll app, de la birourile regionale ale agenției pentru drumuri, de la cele 250 de terminale self-service din toată țara, de la oficiile poștale, de la oficiile Easy Pay și de la stațiile de carburanți OMV și Lukoil.

ATENȚIE!

Pentru autovehiculele cu masă totală maximă admisă peste 3,5 t, vinietele vor fi valabile până în 15 august 2019. Din 16 august 2019, pentru a rula pe rețeaua de drumuri cu plată, proprietarul sau utilizatorul de autovehicul cu masă totală maximă admisă peste 3,5 t, urmează să achite o taxă pentru distanță parcursă – numită taxă toll, ÎN LOC DE taxa vinietă achitată până acum. Achitarea taxei toll oferă dreptul conducătorului de autovehicul să parcurgă o anumită distanță între două puncte din drumul  sau porțiunea de drum respectivă. Aceasta se determină în funcție de caracteristicile tehnice ale drumului sau porțiunii de drum, de distanța parcursă, de categoria autovehiculului, numărul de axe și de caracteristicile sale ecologice, deci pentru fiecare caz în parte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 9 =