O nouă filmare ..." />

VIDEO Autostrada Arad – Nădlac filmată din avion

O nouă filmare din avion cu cele două loturi ale autostrăzii Nadlac-Arad a fost publicată de către utilizatorii forumurilor dedicate subiectelor de infrastructură.

Filmarea surprinde stadiul lucrărilor cu autostrada care va se va lega la reţeaua europeană de autostrăzi şi punctul de pe frontieră, acolo unde viitoarea autostradă se va lega cu autostrada M43 din Ungaria, şosea aflată şi ea încă în construcţie.

Chiar dacă va fi gata anul acesta, Lotul 1 ar putea fi inaccesibil pentru că nu prevede un nod de descărcare a traficului la capătul dinspre Pecica, nod rutier prevăzut în Lotul 2, un lot extrem de tergiversat şi al cărui contract încă este departe de a fi semnat.

Lotul 1 între Nădlac şi Pecica (22,22 km) a fost început în urmă cu mai bine de doi ani de către Romstrade, însă, odată cu scandalul arestării patronului Nelu Iordache, contractul a fost reziliat. În documentaţia de relicitare a tronsonului CNADNR preciza că Romstrade a realizat circa 40% din lucrări.

După o procedură de relicitatie care a durat luni bune, pe 19 decembrie 2013, CNADNR a anunţat că a atribuit contractul asocierii Astaldi – Max Boegl, cu termen de finalizare 12 luni pentru proiectare şi execuţie.

Ordinul de începere a lucrărilor a venit la începutul anului, iar în prezent lucrările – aşa cum reiese din clipul video de mai jos – sunt în stare avansată, existând şanse reale ca până la finele anului lotul 1 să fie terminat şi deschis circulaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + three =