Victor Ponta îl propune pe Ioan Rus ministru al Transporturilor

Ioan Rus va fi propus pentru postul de ministru al Transporturilor, iar Dan Şova va fi purtător de cuvânt al PSD şi poate reveni în funcţia de ministru după alegerile prezidenţiale din noiembrie, a declarat premierul Victor Ponta.

Ponta a arătat că Rus este recomandat pentru această funcţie de experienţa sa profesională şi politică şi a precizat că, prin această nominalizare, vrea să transmită „un mesaj foarte clar pentru zona Ardealului şi Transilvania: că toate proiectele anunţate pentru această regiune vor fi realizate.

Propunerea de nominalizare urmează să fie transmisă preşedintelui Traian Băsescu. Ioan Rus este membru PSD, iar în perioada anilor 2000 – 2004 a fost ministru de Interne în Cabinetul Năstase.

A fost ministru de Interne şi în primul cabinet al lui Victor Ponta, instalat în luna mai a anului 2012, demisionând însă la scurt timp, în august 2012, după începerea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, din cauza problemelor legate de listele electorale.

Rus a fost un susţinător al lui Victor Ponta, el şi Grupul de la Cluj ajutându-l pe acesta să preia conducerea partidului la congresul din anul 2010, când actualul premier a candidat contra lui Mircea Geoană.

Viitorul ministru al Transporturilor a îndeplinit mai multe funcţii în administraţia locală din Cluj, de la prefect, până la preşedinte al Consiliului Judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 18 =