Victor Ponta a preluat interimatul la Ministerul Transporturilor

Premierul Victor Ponta a preluat, luni, interimatul funcției de ministru al Transporturilor, după demisia lui Relu Fenechiu. Ponta a anunțat că secretarul de stat Cristian Ghibu a fost desemnat să se ocupe de gestionarea treburilor curente ale ministerului, până când PNL va propune o nouă persoană la cârma ministerului. foto

„L-am desemnat pe secretarul de stat Ghibu pentru gestionarea treburilor curente ale ministerului. Tot ceea ce ține de transport, feroviar, naval și ce ține de proiectele importante ale ministerului continuă. Mesajul meu a fost foarte clar, de continuitate. Evident că îmi doresc cât mai repede să fie un ministru plin care să se ocupe așa cum trebuie”, a declarat premierul. 

Relu Fenechiu a fost condamnat, vineri, de instanța supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în Dosarul Transformatorul. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

În aceași zi, președintele Traian Băsescu a semnat decretul de revocare din funcția de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu, la propunerea premierului Victor Ponta, precum și numirea șefului executivului ca interimar la Transporturi.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că urmează să aibă loc ședinta conducerii partidului care va decide numele viitorului ministru al Transporturilor. Liberalul Ovidiu Silaghi, care a mai deținut această funcție, este una dintre variantele luate în calcul pentru acest portofoliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 1 =