Victimele accidentelor rutiere, nemulțumite de valoarea despăgubirilor

Victimele accidentelor rutiere sunt total nemulțumite de despăgubirile pe care le primesc în urma proceselor, arătând că în România nu există avocați specializați pe această speță, iar legislația nu este favorabilă. foto

Avocatul Leon Iancovici a exemplificat, la un eveniment prilejuit de marcarea Zilei mondiale de comemorare a victimelor rutiere pe 14 noiembrie, că o instanță a acordat o despăgubire pentru daune morale de 100.000 euro în urma unui grav accident, însă la recurs suma a fost redusă de 20 ori și a ajuns la numai 5.000 euro. 

„Se pune problema cine a fost adevăratul judecător al cauzei. Procurorul care a justificat în favoarea victimei sau judecătorii de la instanța de recurs, care probabil au citit alt dosar, au diminuat acea despăgubire. Alt exemplu, un accident soldat cu deces, instanța de fond, un judecător tot din tânăra generație, a apreciat despăgubiri de 120.000 euro, apoi acești bani au fost reduși la 40.000 euro. Iată două cazuri în care instanțele nu mai sunt independente și părerea mea este că instanțele au răspuns unor cerințe din partea guvernelor, legislativului”, a spus avocatul.

Președintele Centrului de Consultanță pentru Victimele Rutiere, Ion Mihail, a arătat că instanțele nu sunt specializate pe accidente rutiere, mai ales că sunt magistrați care judecă dosare, dar nu au nici permis de conducere.

„Ne dorim să sensibilizăm opinia publică și să reușim a avea niște propuneri pentru instanțe specializate, la asigurări mai ieftine pentru șoferii cuminți, asigurările să se facă pe conducătorul auto, nu pe mașină.(..) Vom purta discuții să se analizeze propunerile noastre”, a spus Mihail… citește tot pe www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × five =