<..." />

Vera Jourova din Cehia, posibil comisar european al Transporturilor

Ministrul ceh al Dezvoltării Regionale, Vera Jourova, ar putea deveni comisar al Transporturilor în noua componență a Comisiei Europene. Numele acesteia apare în variantele organigramei noii Comisii Europene. foto

Astăzi președintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, desfășoară interviuri cu candidații desemnați pentru posturile de comisari europeni.

„Aș prefera un portofoliu în competențele unde simt că sunt puternică, în special politica regională, relații instituționale, transporturi sau industrie“, a afirmat Vera Jourova. 

În vârstă de 49 de ani, Vera Jourova este unul din oamenii puternici din Guvernul de la Praga. Cu diplome în Filosofie și în Drept, viitorul comisar, care vorbește engleză și rusă, are o mare experiență în gestionarea fondurilor europene, în special la nivel regional.

Ea este deputat din octombrie 2013 și ministru al Dezvoltării Regionale din ianuarie 2014. În 2006, ea a fost declarată nevinovată de acuzația de corupție, după ce a stat pe nedrept o lună în detenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =