Reprezentanţii ..." />

VCST investește 30 milioane euro la Alba Iulia

Reprezentanţii companiei VCST Automotive Production Alba anunţă inaugurarea oficială a fabricii din Alba Iulia, ce reprezintă o investiţie de 30 de milioane de euro. În locaţia de pe Calea Ciugudului unde se produc roţi dinţate pentru Ford, Volkswagen, GM/TKP şi alţi clienţi se vor asigura 200 de locuri de muncă până în 2014. foto

Decizia companiei belgiene de a investi la Alba Iulia a fost luată în 2011. În noua fabrică se vor produce roţi dinţate pentru clienţii Paccar/DAF, Perkins/Caterpillar, Ford, GM/TKP şi VW.

Totalul investiţiei în Alba este estimat la 30 milioane de euro, în construcţii, infrastructură, maşini şi echipamente, inclusiv o secţie de tratament termic. Fabrica are în prezent 77 de angajaţi, număr care va creşte până la 200, în 2014. 

VCST este o companie multinaţională cu sediul în Sint Truiden (Provincia Limburg), Belgia, cunoscută pe plan mondial ca lider în proiectarea tehnologică şi execuţia de componente auto. A fost fondată în 1972, ca parte a grupului Volvo. Astăzi, compania ţinteşte o poziţie de top în piaţa de profil, ca furnizor de elemente de propulsie de mare precizie: roţi dinţate, arbori dinţaţi sau componente de frâna pentru clienţi OEM’s sau furnizori Tier 1. Produsele sunt utilizate în motoare, transmisii şi sisteme de frână ABS, în autoturisme, camioane, vehicule şi utilaje comerciale.

VCST deţine fabrici în Belgia, Germania, Mexic, China, cu un total de 1.100 angajaţi şi vânzări de 145 milioane euro în 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + 14 =