Volkswagen (VW) ..." />

Vânzările VW în China le-ar depăşi pe cele GM

Volkswagen (VW) e pe cale să vândă în anul 2014 mai multe vehicule în China decât General Motors (GM), pentru prima oară în ultimii nouă ani, urmând să recâştige poziţia de cel mai mare producător auto străin, pe cea mai mare piaţă de profil la nivel global.

Ambele companii şi-au depăşit obiectivele stabilite, de a comercializa peste trei milioane de vehicule în China, în acest an. VW a reuşit acest lucru pe 5 decembrie, iar GM o săptămână mai târziu.

Producătorul auto german a vândut în China cu 70.000 de vehicule mai mult decât GM în primele 11 luni, potrivit datelor raportate de cele două companii, relatează Bloomberg.

Competiţia dintre principalii producători auto din Europa şi SUA urmează să se intensifice. Aceştia anunţă investiţii în valoare totală de 36 de miliarde de dolari în China, chiar dacă tot mai multe oraşe din această ţară anunţă restricţii menite să reducă poluarea.

„China e marele câmp de bătaie. În acelaşi timp, există riscul unei dependenţe prea mari de piaţa chineză. Atâta timp cât merge bine este minunat, dar dacă va apărea vreun obstacol, atunci expunerea la risc e chiar mai mare”, a declarat Klaus Paur, director la compania de cercetare a pieţei Ipsos în Shanghai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 9 =