Vameșii ucrai..." />

Vameșii ucraineni scanează un camion în 3 minute

Vameșii ucraineni utilizează cele mai moderne mijloace tehnice pentru prevenirea tentativelor de introducere a drogurilor pe teritoriul Ucrainei. Declarația a fost făcută de șeful Serviciului Vamal din Ucraina, Igor Kaletnik, la finele Concursului chinologic internațional, care a avut loc în orașul Vinnița. foto

În cadrul asistenţei internaţionale, Serviciul Vamal a primit 11 sisteme mobile de scanare cu raze roentgen. Acest sistem permite vizionarea conținutului vehiculului fără descărcarea acestuia. Astfel, timp de o oră pot fi scanate 20 de camioane, a precizat Kaletnik.
În prezent, în cadrul Serviciului Vamal sunt aproximativ 300 de echipe de patrupede-câini special dresați, în timp ce în 2010 au fost doar 99.

Câinii de la vamă sunt antrenați pentru detectarea macului opiaceu, marijuanei, haşişului, heroinei şi cocainei. De asemenea, câinii sunt instruiţi pentru depistarea armelor, explozibililor, tutunului, alcoolului şi valutei.

„În lupta noastră împotriva contrabandei şi a transportării drogurilor, este important să utilizăm echipamente şi tehnologii avansate de control vamal, inclusiv abilitățile câinilor de serviciu”, a declarat șeful vămii ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 9 =