De la 1 ..." />

Vameșii din Belarus fac controale sanitare la mărfuri

De la 1 ianuarie 2014 vameșii belaruși au demarat un control sanitar al mărfurilor care intră pe teritoriul țării. Controlul va fi făcut concomitent cu verificarea altor documente, astfel încât mijloacele de transport nu vor fi reținute la punctele de trecere a frontierei.  foto

Anterior, funcțiile de control sanitar la vamă țineau de Ministerul Sănătății de la Minsk. La sfârșitul lunii noiembrie din 2013, președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, a semnat un decret prin care a transferat aceste funcții Comitetului Vamal de Stat. 

În special, vor fi verificate actele care confirmă siguranța produselor transportate, care se regăsesc în capitolul II din Registrul unic de mărfuri, supuse controlului sanitar-epidemiologic la vămile externe ale Uniunii Vamale (Rusia-Belarus-Kazahstan), adoptat pe 28 mai 2010 №299 privind „Aplicarea măsurilor sanitare în Uniunea Vamală”.

Potrivit agenției de știri Belta, autoritățile belaruse de la punctele de trecere a frontierei vor chestiona și șoferii mijloacelor de transport marfă și pasageri despre starea lor de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + five =