Şoferii sunt revoltaţi c..." />

Vama Siret blocată de zeci de TIR-uri

Şoferii sunt revoltaţi că trebuie să aştepte şi 24 de ore la graniţă pe motiv că vameşii şi poliţiştii de frontieră îşi fac treaba în dorul lelii.

Bătaie de joc şi cozi kilometrice în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret pesensul de ieşire din ţară spre Ucraina. Zilnic, peste 100 de TIR-uri formează cozi care se întind pe aproximativ trei kilometri, dar autorităţile par surde şi oarbe la tot ceea ce se petrece sub nasul lor.

Dau vina pe vecini

„Stau de aseară, adică de vreo 16 ore. E foarte anormal, dar ce e normal în România asta? Marea problemă cred că e nepăsarea. De exemplu, când am fost data trecută, am prins schimbul de ture şi nu s-a lucrat de la 6.30 şi până la 11.00“, a mărturisit Leonard Alexoaie, unul dintre şoferii „prizonieri“ în coada din Vama Siret de ieri dimineaţă.

Aceeaşi opinie a împărtăşit-o şi Cristi Giurcă, un alt şofer aflat în drum spre Ucraina. „Vin de la Braşov. Merge extrem de greu. Controlul efectiv nu durează mult, însă dorm vameşii… dorm vameşii. Îndată, cei de la control iau pauză de masă. Apoi la 5.00 termină programul şi se schimbă turele. O oră până predau tura, o oră până o preiau, o oră stau la discuţii, durează vreo trei-patru ore“, a oftat nemulţumit Cristi Giurcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + seventeen =