Direcţia Generală a Văm..." />

Vama renunţă la declaraţiile pe hârtie

Direcţia Generală a Vămilor vrea să fie complet informatizată până în 2020 pentru a putea securiza frontiera şi a facilita schimburile comerciale cu alte state, a anunţat şeful instituţiei, Claudiu Ardeleanu, citat de Jurnalul. foto

Dar pentru atingerea acestor obiective este necesară simplificarea legislaţiei vamale şi armonizarea sistemelor informatice. Şeful Vămilor a mai spus că priorităţile instituţiei sunt legate de securizarea frontierei externe a Uniunii Europene cu Republica Moldova, Ucraina şi Serbia, dar şi la nivelul portului Constanţa şi aeroporturilor internaţionale.

„Suntem responsabili de securizarea unei frontiere de peste 2.070 de km a UE, care, practic este a doua frontieră după cea a Finlandei”’, a explicat Ardeleanu.

Directorul DGV a mai adăugat că, în 2015, au fost depuse peste 1,5 milioane de declaraţii vamale dar, în acelaşi timp, s-a realizat supravegherea şi controlul vamal a peste 20 de milioane de călători şi 6 milioane de mijloace de transport care au trecut frontiera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =