Vama din R. Moldova a lansat coridorul verde pentru transportatorii credibili

Transportatorii care au statut de încredere în România şi în spaţiul UE vor putea beneficia de accesul prioritar la toate formalităţile de frontieră şi vor fi scutiţi de procedurile de scanare şi control fizic detaliat la granița Republicii Moldova. foto

Administraţia Serviciului Vamal susţine că în acest mod se va institui un coridor verde transfrontalier pentru transportatorii credibili şi tranzacţiile de import/export/tranzit fără risc.

Totodată, noul mecanism simplificat de vămuire iniţiat de vama moldovenească se referă la recunoaşterea de către autoritatea vamală din Republica Moldova a statutului transportatorilor credibili din alte ţări, în special din România.

În acest scop, Serviciul Vamal a iniţiat discuţiile cu partenerii săi din UE şi conlucrează cu Asociaţia Transportatorilor Auto Internaţionali (AITA) care asigură la rândul său informarea transportatorilor şi respectarea de către acestea a cerinţelor de transport internaţional.

Serviciul Vamal mai anunţă că începând cu luna aprilie, ca urmare a lansării unui nou server SI Asycuda World, Serviciul Vamal va fi posibilă trecere la declarare vamală electronică, cu excluderea documentelor pe suport de hârtie.

Mai exact, declaraţia vamală şi documentele de însoţire vor fi remise în vamă doar prin sistemul informaţional, ceea ce va exclude contactul direct între colaboratorii vamali şi agenţii economici, va reduce durata vămuirii şi costurile pentru business… citește tot pe www.adevarul.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × four =