Valeriu Streleț este noul premier desemnat al Republicii Moldova

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) a avansat luni o nouă propunere pentru funcția de premier după ce candidatura ministrului în exercițiu al educației, Maia Sandu, nu a fost agreată de partenerii de coaliție. foto

Noul candidat al PDLM este Valeriu Streleț, vicepreședinte al formațiunii și deputat în parlamentul Republicii Moldova. Decretul privind propunerea candidaturii lui Streleț la funcția de prim-ministru a fost semnat luni seară de către președintele țării, Nicolae Timofti.

PLDM, formațiune căreia îi revine funcția de premier conform acordului de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană-3, a propus-o săptămâna trecută pe Maia Sandu, dar negocierile cu Partidul Democrat și Partidul Liberal au intrat în impas după ce ea a înaintat o serie de condiții, între care schimbarea conducerii Băncii Naționale, demiterea procurorului general, un plan de măsuri anticriză.

Valeriu Streleț are 45 de ani. Este vicepreședinte al Partidului Liberal Democrat din 2007. În 2009 este ales deputat din partea PLDM, iar în 2011 ajunge să conducă fracțiunea parlamentară a liberal-democraților.

Streleț a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității de Stat din Moldova, dar și pe cea de Economie Generală și Drept de la Academia de Studii Economice. În 2004 a absolvit Institutul European de Studii Politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + three =