Următoarea generaţie de Ford Fiesta, fabricată exclusiv la Köln

Fabrica Ford din Köln, Germania, va fi singura sursă de producţie la nivel european pentru viitoarea generaţie Ford Fiesta, a anunţat constructorul auto, înlăturând astfel speculaţiile privind un posibil transfer de producţie al acestui model la uzina din Craiova.

„Ford Motor Company a anunţat astăzi că fabrica sa de asamblare din Köln (Germania) va rămâne singura sursă de producţie din Europa pentru următoarea generaţie a celui mai bine vândut model de clasă mică, Ford Fiesta.

Anunţul de astăzi vine ca urmare a semnării unui acord inovativ de investiţii dintre Ford şi reprezentanţii sindicatelor germane.

Acordul ia în calcul perioada 2017 – 2021 şi este de aşteptat să aducă reduceri de cost de cel puţin 400 milioane de dolari pentru Ford, fiind securizate totodată peste 24.000 de locuri de muncă pentru for Ford-Werke GmbH”, se arată într-un comunicat transmis marţi de constructorul auto.

Acordul include ore şi săptămâni flexibile de lucru, precum şi alte măsuri – inclusiv internalizarea anumitor operaţiuni asigurate momentan de furnizori – care vor permite ca fabrica să fie mai eficientă din punct de vedere al costurilor, asigurând totodată ca producţia următoarei generaţii a modelului Fiesta să rămână competitivă la nivel global.

„Aceste schimbări permit companiei Ford să treacă la un program de lucru în 2 schimburi o dată cu demararea producţiei viitoare generaţii de Fiesta pentru a face faţă mai bine fluctuaţiilor generate de cererea pieţei.

Un al treilea schimb de lucru se va adăuga Fabricii de Motoare din Köln pentru a face faţă cererii viitoare pentru motorul Internaţional al Anului 2012 şi 2013, şi anume motorul EcoBoost de 1,0 litri”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − seventeen =