Începând cu seara de 13 martie 2020 este interzi..." />

Update SERBIA

Începând cu seara de 13 martie 2020 este interzisă, temporar, intrarea în Serbia și tranzitarea teritoriului acesteia de către cetățenii străini care vin din România. De asemenea, este interzisă, tot cu titlu temporar, intrarea și tranzitarea pe teritoriul Serbiei a cetățenilor străini care vin din Italia (întreg teritoriul), din Elveția (Cantonul Ticino), China (Hubei), Coreea de Sud (regiunile Daegu și Gjongsang) și Iran.

De asemenea, au fost închise unele puncte de frontieră care nu au program permanent. Punctele de frontieră între România și Serbia care au fost închise sunt următoarele: Valcani-Vrbica (rutier), Comlosu Mare- Nakovo (rutier), Foeni – Jasa Tomic (rutier), Naidas – Kaluderovo (rutier), Porțile de Fier 2 – Djerdap 2 (rutier), Moldova Veche – Golubac (fluvial), Svinița – Donji Milanovac (fluvial), Orșova – Tekija (fluvial), Porțile de Fier/Drobeta – Kladovo (fluvial), Jimbolia-Kikinda (feroviar). 

Consultați lista tuturor punctelor de frontieră care au fost închise temporar de autoritățile sârbe aici.

Sunt anulate toate zborurile dinspre și înspre Italia și Elveția cu aterizare pe aeroportul Niș și majoritatea zborurilor din/către aceste țări de pe aeroportul din Belgrad. De asemenea, având în vedere reducerea numărului de pasageri, au fost anulate și o parte din cursele către alte destinații, inclusiv București.

Pentru informații actualizate privind situația zborurilor anulate verificați site-ul Air Serbia. În prezent sunt deschise, pentru fluxul dinspre Serbia spre România, punctele de trecere cu program de lucru 24/24 h (Srpska Crnja-Jimbolia, Stamora Moravița, Porțile de Fier I). 

Începând cu 16 martie până la 31 martie 2020 TAROM suspendă operarea către/dinspre Belgrad. Pentru detalii consultați https://www.tarom.ro. 

Tranzitul pentru transportul rutier de marfă este permis pentru o perioadă de maximum 12 ore de la momentul intrării pe teritoriul Republicii Serbiei. Interdicția nu se aplică echipajului navelor fluviale care transportă marfă către un port intern și echipajului aeronavelor a căror destinație finală se află pe teritoriul Serbiei sau care se află în tranzit. Tranzitul fluvial pe căile navigabile internaționale pe teritoriul Serbiei este limitat, în cazul navigației în amonte, la maximum 90 de ore de la momentul intrării pe teritoriul Serbiei pentru barje și la 60 de ore pentru nave;  în cazul navigației în aval este limitat la 72 de ore pentru barje și la 54 de ore pentru nave.

Persoanele care au revenit din zonele de risc sau au fost în contact cu astfel de persoane sunt sfătuite ca timp de 14 zile să limiteze cât mai mult contactul cu alte persoane și să își monitorizeze atent starea de sănătate. În cazul apariției unor simptome ale infecției căilor respiratorii și a febrei persoanele care revin din zonele de risc sunt rugate să informeze autoritățile sanitare la numărul dedicat de Ministerul sârb al Sănătății 00381-64 8945 235.

Ca măsuri preventive autoritățile sârbe au dispus, de asemenea:

– interdicția evenimentelor în spații închise la care participă mai mult de 100 de persoane;

– anularea zborurilor pe aeroporturile Belgrad și Niș dinspre și către Italia și Elveția.

Citiți și avertizarea disponibilă în limba engleză pe site-ul Ministerului sârb al Sănătății. De asemenea, informații actualizate sunt publicate zilnic, dimineața și seara, pe site-ul dedicat http://covid19.rs/homepage-english/ și pe site-ul Ministerului sârb al Sănătății (în limba sârbă) 

Foto Belgrade AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + twelve =