<..." />

Un nou serviciu la „Ukrzaliznytsia”: transportă automobilul cu trenul

Compania de stat Căile Ferate din Ucraina – „Ukrzaliznytsia” – vine în întâmpinarea celor care vor să meargă la odihnă pe litoral sau în altă parte și vor să ia cu ei și automobilul. Noul serviciu oferit de companie este un vagon care transportă până la 8 autoturisme. Acesta este anexat la două trenuri, care sunt cele mai solicitate în sezonul estival: № 11/12 Kiev-Simferopol şi №165/166 Kiev-Dnepropetrovsk. foto

Există și unele cerințe: automobilul nu trebuie să depășească greutatea de 10 tone și înalțimea de 172 de cm. Poate fi vorba despre un autoturism sau o mașină de teren ușoară.

Reprezentanții „Ukrzaliznytsia” menționează că serviciul este destul de solicitat, chiar dacă pare cam scump. Transportul unei tone de greutate până la Simferopol (Crimeea) costă 634 de grivne plus 327 de grivne pentru încărcare. Calculele arată astfel: transportarea unui Hyundai Accent (1560 kg) valorează 1300 de grivne. La această sumă se adaugă alte 300 de grivne pentru biletul la tren pentru fiecare pasager. Astfel, o familie de patru persoane are nevoie de 2500 de grivne pentru un drum.

Cei care aleg să se deplaseze cu automobilul au de cheltuit de 2,5 ori mai puțin – 1000 de grivne pentru benzină pentru drumul din Kiev până la Simferopol (900 de kilometri, 90 de litri). În cazul transportării autovehiculului cu trenul se face o economie a resurselor mașinii, dar și drumul este mai sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 14 =